למה לטייל? איך לטייל? אוסף נקודת למחשבה

למה לטייל?

הר הגבוה. סיני. 2016
  • יציאה מאיזור הנוחות.

פעם קראתי שכדי להצליח בחיים צריך לפתח הרגל של יציאה מאיזור הנוחות. באותו ספר היה כתוב שצריך לעשות את זה כל יום! זה יכול להתבטא במשהו קטן – ללכת בדרך לא רגילה לעבודה, לטעום משהו חדש לארוחת צהריים, לקרוא ספר במקום לראות חדשות.. טיול גדול, קטן, רחוק, קרוב, ארוך ואפילו סיור קצר של שעתיים בעיר זאת לגמרי יציאה מאזור הנוחות. 

  • הכרה עצמית.

נובעת מהסעיף הקודם ☝️ כשיוצאים מאזור הנוחות, יש לנו הזדמנות להכיר את עצמנו. מה עושה לנו נעים ומה פחות? אולי תופתעו לגלות שבמקום אחד חלק מהאנשים ירגישו רגועים ונינוחים ואותו מקום יגרום לאנשים אחרים להיות בלחץ ובמתח.. אנחנו שונים מאוד אחד מהשני אבל מנסים "למכור" לנו את אותם דברים הנחשבים לטובים, כיפים, חשובים, מגניבים וכו'.. כשאנחנו מטיילים, אנחנו מכירים את עצמנו יותר.. זה יעזור לנו בהחלטות שנעשה גם בשגרה.

  • הרחבת אופקים.

אני מאוד מתחברת למשפט שאומר: "אתה לא יכולה להיות מה שאתה לא יכול לדמיין" בטיול אנחנו נחשפים כל הזמן לנופים חדשים, טעמים חדשים, אינפורמציה חדשה, צורת חיים משונה… זה ענק! זה פותח את הראש, זה נותן אוכל לעיניים וזה מפעיל את הדמיון! 

  • ראיה מרחבית.

אני תמיד נזכרת בזבוב שמנסה לצאת דרך החלון הסגור.. הוא מנסה שוב ושוב וכל הזמן נתקע בזכוכית. אבל אם הוא היה עף עשרה סנטימטרים אחורה, הוא היה מגלה שהחלון שלידו פתוח! תמיד טוב לעצור רגע ואפילו לקחת צעד אחורה כדי לראות את המצב שבו אנחנו נמצאים. טיול גורם לנו להתנתק לרגע מהבעיות מהשגרה ולהסתכל עליהם מרחוק.

החומה הסינית. 2018

איך לטייל?

  • להקשיב וללמוד את עצמך.

ככל שמטיילים יותר, לומדים יותר … אבל גם למטיילים לא מנוסים אני ממליצה להקשיב לצרכים של כל משתתפים. מה הכוונה? רגע לפני שמחליטים על הטיול, חשוב להבין מה המטרה (אגב, כמו בכל דבר בחיים) מטרת הטיול שונה מאדם לאדם וממשפחה למשפחה… מטרה יכולה להיות לצלול ולגלוש באוקיינוס, לעשות טרקים בהרים, לחרוש את המוזיאונים ותערוכות, לעשות בטן גב בחוף.. שימו לב, בשלב הזה עוד לא חושבים על היעד. רק מבינים מה הצורך שלנו בטיול הקרוב.

  • לבחור יעד מתאים.

עכשיו זה מתחיל להיות יותר טכני.. היעד תלוי במטרת הטיול.. כמובן, יש הכל מהכל בכל העולם, אבל יש גם קווים מנחים. לדוגמה, תאילנד והקריביים מצויינים לטיולי חופים. פרו, בוליביה ונפאל ידועים בטיולי ההרים. אירופה לרוב תתן מענה לטיולים אורבנים… אז בעיני חשוב להתאים את היעד למטרת הטיול ולצרכים של כל המשתתפים.ות

  • לבנות תקציב נכון.

מונגוליה. 2018

זה גם עניין מאוד טכני ופרקטי. טיול זה לא דבר זול, אבל עדיין קיימות אפשרויות רבות ומגוונות ולנו יש את יכולת להתאים את הטיול לתקציב. אתן דוגמה אישית: אני ורגב אוהבים טיולים ארוכים, אז החלטנו לצאת לחופשה משפחתית של חודש… היעד המידי שעלה לשנינו בראש זה תאילנד! אבל בדקנו את המחירים של הטיסות והמלונות והבנו שזה לא בתקציב שלנו.. ידענו מה המטרה של הטיול – חודש של חופים יפים, רוגע ושלווה.. אז התחלנו לחשוב על יעדים נוספים. האפשרות הקרובה והזולה היה סיני.. אבל השנה 2024 ויש מלחמה. הלכנו על האמצע – קפריסין. יעד שהוא קרוב, לא מאוד יקר ונותן מענה מצויין לחופים יפים. כמובן, גם במדינה עצמה יש מקומות לינה מגוונים, יש מסעדות פועלים ומסעדות יוקרה, יש רכבים פרטיים ויש אוטובוסים… התקציב צריך לשלב בין המטרה של הטיול, היעד הרצוי ולהתאים לאופי שלכם, אחרת חוזרים הביתה עם הלוואות וזה לא נעים.

  • לזוז בקצב המתאים.

כמו שאומרים, זה לא הכמות, זאת האיכות. בעיקר זמן איכות.. קצב הטיול הוא פרמטר מאוד חשוב. מצד אחד טיול זאת תנועה מתמדת, מצד שני טיול זה מנוחה וזמן איכות עם עצמך, עם החברים או עם המשפחה. יש א.נשים שאוהבים לרוץ מרטון ויש האהובים לרוץ ספרינט.. אני לדוגמה לא אוהבת לרוץ בכלל. אז מבחינתי כל מקום שאני מגיעה ארצה לבלות בו לפחות שלושה לילות. קרו גם מקרים שנתקענו שבוע ושבועיים ואפילו חודש וחודשיים באותו מקום. מצד שני, פגשתי מטיילים שעוברים כל יום-יומיים למקום אחר. כל אחד.ת והקצב שלו.ה

 

לסיכום:

קודם כל, תצאו לטייל! זה נותן אוויר לריאות, צבע לעיניים וטעם לחיים. דבר שני, תתאימו את הטיול / סיור / מסע / פעילות לצרכים שלכם ורק שלכם! לפחות בשלב של בחירת המטרה, אל תחשבו מה נהוג, מה נחשב ומה מומלץ.. תחשבו מה באמת בא לכם לעשות בטיול ומשם תתקדמו לבחירת היעד, ניהול תקציב והתאמת קצב ואורך הטיול. 

טיסה לקפריסין. 2024

בהצלחה ונפגש בדרכים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *